KUD: Kulturno Umetniško Društvo Lojze Avžner Zgornja Ložnica
+386 (0)31 784 540
kud@zg-loznica.si
 

Folklorna skupina


Zakaj ne bi vriskali in peli,
zakaj ne bi plesali,
zakaj ne bi uživali in se smejali,
zakaj ne bi ljudi razveseljevali,
saj smo vendar z Venčesla,
kjer je veselje in kultura doma.


Nemara so to bile misli in želje mnogih, starejših članov folklorne skupine, ki so hrepeneli po plesu, petju, žvižganju in vriskanju, slovenskih nošah, črnih klobukih, širokih kiklah, o lasnih kitah spletenih v klobčič, o bogatih rutah ali mnogih šegah. Da, tako je bilo pred dobrimi 20. leti, ko je bila folklorna skupina ustanovljena.

Postala je del velike družine KUD-a Lojze Avžner kot sekcija društva, kakor je še tudi danes organizirana. Od začetka aktivnega delovanja se je zamenjalo veliko članov in članic kot tudi vodij in mentorjev. Mnogi od njih še vztrajajo.

Na te smo v folklorni skupini ponosni, še posebej pa hvaležni za njihov prispevek k ohranjanju duha, tradicije petja in plesa na Venčeslu. Plešemo mladi in stari, pojemo in se družimo, skupaj pa skrbimo za pomlajevanje skupine in ohranjanje folklorne dejavnosti. Želimo, da bi narodni in domači ples postal magnet za mlade in bodoče folkloriste.

Prehojena pot, ki je za nami, je prinesla mnoge uspehe tako sekciji kot matičnemu društvu z nastopi doma in v tujini. Skupina je doživela tudi posamezne vzpone in padce.

Z vašo naklonjenostjo spoštovani krajani, z vašo moralno podporo in materialno pomočjo, smo 20 let obstoja in delovanja zmogli. Še bomo kikle vrteli, klobuke metali, peli plesali in vas razveseljevali.

Hvala!

Kontakt


Predsednik folklorne skupine:
Sašo Žišt
031 784 540

folklorna-skupina

 
 
Statistika
Obiskovalec št.:
1758
Datum, ura
22.7.2024
16:1:54
 
Kontakt

+386 (0)31 784 540
Predsednik Sašo Žišt

kud@zg-loznica.si
KUD Lojze Avžner Zg. Ložnica
Zg. Ložnica 43, Zg. Ložnica
 
Sekcije
Dramska skupina
Foklorna skupina
Ljudske pevke
Moška komorna skupina
Copyright ©2019 KUD Lojze Avžner Zg. Ložnica | Vse pravice pridržane